Wow! Vilket kundvagnsrace det blev hos ICA Smedby

Det var full fart tidigt på långfredagen hos ICA Smedby. Förra årets vinnare i Snabbast med Nodra fiber – NKPG City Norrköpings Stadslopps eget spurtpris skulle få köra hem sina förstapris. Varsitt kundvagnsrace hos ICA Smedby.

Vinnarna i kundvagnsracet Jennifer Carlsson och Edvin Kaljo med ICA-handlarna Ann och Rickard vid sin sida. Jennifers dotter Ester har koll på vad mamma pysslar med.

En riktig klassiker alltså. Att på en given tid fylla en kundvagn med varor och passera kassorna utan att betala.

”En kul grej som vi gärna bidrar med. Vi ser också till att funktionärerna är pigga under Norrköpings Stadslopp när vi bjuder alla funktionärer på mat och dryck. Plus då att vi brukar bjuda alla som vill, både deltagare och åskådare, på kaffe vid start- och målområdet”, säger Rickard Johnson, från ICA Smedby.

Jennifer i full jakt på varor hos ICA Smedby.

Snabbast med Nodra fiber går till så att under loppens sista 100 meter kan de som vill ta i lite extra och spurta så finns det chans att vinna fina priser. Det gäller både på fem och tio kilometer. Tiden tas på första och enda passeringen på fem kilometer och på sista varvet på tio kilometer. Edvin Kaljo och Elin Arshi var snabbast i spurten 2023. Elin bor numera ganska långt från Norrköping och kallade in vännen Jennifer Karlsson som standin.

Det var en viss anspänning innan start innan Jennifer satte full gas bland varuhyllorna och efter en intensiv löptur landade i ett konfettiregn vid kassorna.

”Jag fick med det jag ville och lite till”, sa Jennifer med ett skratt.

Även Edvin såg riktigt taggad ut innan start och höll bra fart när han vräkte ner varor i kundvagnen.

”Kul, men stressigt. Jag är nöjd med det jag fick med mig”, konstaterade Edvin och pustade ut.

Edvin Kaljo hämtar varor i hög fart. Rasmus hejar på så mycket han kan.

ICA Smedby är med även 2024 i NKPG City Norrköpings Stadslopp och bidrar med sitt fina pris. Årets event avgörs onsdag 28 augusti. Prisbordet för Snabbast med Nodra fiber hittar ni här: 

Nytt för i år är att en person som tidigare har vunnit spurtpriset inte kan vinna i år.

Datum för nästa kundvagnsrace är satt till torsdag 19 september klockan 07.00. Film från kundvagnsracet finns på eventets Facebooksida: 

Lycka till och glöm inte att anmäla er till motionsfesten den 28 augusti: