Stadsloppet 2021

Hanna Lindholm nära banrekordet i Atea Norrköpings Stadslopp 10K

Image

En av Sveriges snabbaste maratonlöpare genom tiderna, Hanna Lindholm, var riktigt nära banrekordet i Atea Norrköpings Stadslopp 10K. Sveriges näst snabbaste maratonlöpare genom tiderna, David Nilsson, Högby IF, spurtade till sig ett kundvagnsrace.

Nej, jag missade banrekordet med en sekund. Hanna Lindholm vann Atea Norrköpings Stadslopp 10 K och var bara en sekund från banrekordet. Foto: Magnus Andersson

I Lilla Lundbergsloppet med över 500 barn med spring i benen blev det glädjande nog deltagarrekord.

I Atea Norrköpings Stadslopp erbjöds både 5 och 10 kilometer. På den kortare distansen satte arrangörsklubbens August Mollén, personligt rekord på 5 kilometer landsvägslöpning genom att vinna på tiden 14.50. Weronica Brzuchalska, FK Studenterna, vann damklassen med 17.47.

Image

August Mollén, Tjalve Friidrott, sprang sitt livs snabbaste stadslopp på 5 kilometer. Foto: Magnus Andersson

Eventet avgjordes i närmast perfekt löparväder med 13-14 grader i luften och moln, utan att det regnade.

På 10 kilometer var Hanna Lindholm, Huddinge AIS, på jakt efter banrekordet som etiopiskan Yewbdar Gela satte 2015 med 33.36. Det blev ett spännande upplopp och i mål fick Hanna 33.37. Endast en sekund från banrekordet.

Image

Hanna Lindholm på väg mot en ohotad seger i Atea Norrköpings Stadslopp 10 K. Foto: Peter Holgersson

– Det var kul att springa ett lopp igen och dessutom vinna. Det var ett tag sedan. Visst hade det varit roligt att slå banrekordet också, sammanfattade en av Sveriges snabbaste maratonlöpare genom tiderna.

Image

David Nilsson på väg mot seger i Atea Norrköpings Stadslopp 10 K och vinst även i “Snabbast med Nodra Fiber”. Foto Magnus Andersson

I herrklassen passerade David Nilsson, Högby IF, på 15 minuter halvvägs. På andra varvet fanns det ett spurtpris med 100 meter kvar. David “joggade” några hundra meter innan spurtstarten och laddade sedan på så mycket han kunde. Något som gav belöning. David vann loppet på 30.58 och även spurtpriset. Nu får David och damvinnaren på spurten, Elin Arshi, Tjalve, bege sig till ICA Smedby i Norrköping och genomföra ett kundvagnsrace där det handlar om att plocka i så många varor som möjligt i en kundvagn på en given tid. Totalt på 5 och 10 kilometer var det cirka 700 anmälda deltagare i nionde upplagan av Atea Norrköpings Stadslopp.

Image
Prispallen Atea Norrköpings Stadslopp 5K damer. 1) Weronica Brzuchalska,FK Studenterna, 2) Kristin Nyström,IK Akele, 3: a Emelie Eriksson, Stora Skedevi IK Sof
Image
Prispallen Atea Norrköpings Stadslopp 5K herrar: 1) August Mollén, Tjalve Friidrott, 2) Andreas Davidsson, Högby IF, 3) Simon Hjortmark, Finspångs AIK.
Image
Prispallen Atea Norrköpings Stadslopp 10K damer. 1) Hanna Lindholm, Huddinge AIS, 2) Sanna Mustonen, Hässelby SK, 3) Josefine johnson, Eskilstuna Friidrott.
Image
Prispallen Atea Norrköpings Stadslopp 10K herrar: 1) David Nilsson, Högby IF, 2) Albin Ridfeldt, IKHP, 3) Anton Rehn, Högby IF