122

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Välgörenhet: Förmånstagare 2017

Atea Norrköpings Stadslopp och arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping är glada att varje år kunna stöjda något som är bra och värdefullt i vårt samhälle och som gör att fler kan idrotta och motionera på olika sätt.

10 kronor av din anmälningsavgift på både 5-och 10 kilometer kommer att skänkas till KFUM Norrköping och projektet PLAY NKPG. 

-PLAY NKPG är ett föreningsövergripande läger med målsättning att aktivera unga och ge dem meningsfull sysselsättning på skollov (höstlov, sportlov). Pengarna ska bidra till att vi kan hålla lägre deltagaravgifter. Vi är glada och tacksamma över den här möjligheten, säger Carl Bäckström, verksamhetsledare hos KFUM Norrköping.

KFUM 34

 Mer om PLAY NKPG:

-Under sportlovet körde vi fyra dagar i samarbete mellan KFUM Norrköping, Norrköpings TK, Eneby BK och Norrköpings HK. En målsättning är att lägret ska inkludera fler föreningar/aktiviteter när det genomförs igen på höstlovet 2017. Det är lite unikt att fyra helt olika föreningar samarbetar så här.

Det var cirka 55 deltagare mellan åtta till tolv år som hakade på sportlovsaktiviteterna trots minimal lansering via hemsidor och Facebook. För knappt 800 kronor ingick tröja, vattenflaska, lunch, frukt och mellis.

-Det är i stort sett ett självkostnadspris. Vi har haft sponsorer och fått hjälp genom Norrköpings Kommun, Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, annars hade avgiften varit högre. Vi har som målsättning att minska deltagaravgiften. Grundidén är att fler ska prova mer idrotter.

Många blir för specialiserade i för tidig ålder, det här kan öppna ögonen för andra idrotter, berättar Carl Bäckström.

Calle 23

Carl Bäckström är glad och nöjd med samarbetet med Atea Norrköpings Stadslopp som kan ge fler barn och ungdomar chansen att vara med i PLAY NKPG.

 Ord från en förälder angående sitt barns deltagande på PLAY NKPG.

"Hen idrottar mycket och har varit på många dagkollon men detta var helt klart något över det vanliga som gick rakt in i hjärtat på hen".

 Tio kronor av din anmälningsavgift på både 5 och 10 km går till PLAY NKPG.

 www.playnkpg.se