65

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyhetsarkiv

« Äldre inläggNyare inlägg »

Alla deltagare får en buff från Atea

Alla deltagare i Atea Norrköpings Stadslopp får en snygg och praktisk buff.

Mig 3

I nummerlappskuvertet kommer det att finnas en snygg och praktisk buff från eventets titelsponsor Atea. Nummerlappskuvertet hämtas hos XXL måndagen den 13 augusti och 14 augusti mellan klockan 12-18. XXL kommer också att ge 25 procent i rabatt på ett köp för de som hämtar sin nummerlapp där (OBS! Gäller inte reavaror). Nummerlappskuvertet kan också hämtas ut på tävlingsdagen den 15 augusti i tävlingscentrum mellan Spiralen och Spiralen från och med klockan 15.00.

Sammanfattningsvis får du som är med i Atea Norrköpings Stadslopp: Medalj, energipåse från ICA Maxi Norrköping, vattenflaska med jordens bästa dryck från Finspångs Brunnsborrning, två matchbiljetter var till allsvenska mötet mellan IFK Norrköping-IFK Göteborg den 27 augusti på Östgötaporten, en fartfylld motionsupplevelse med mycket musik utmed banan, chans att vinna något fräckt från det stora prisbordet och alltså en buff från Atea.

Bro´s Irish spelar på Atea Norrköpings Stadslopp

Atea Norrköpings Stadslopp består som vanligt av mycket musik utmed banan. Idag presenterar vi Bro´s Irish som kommer att spela och sjunga i direkt anslutning till Ateas vätskestation vid Strömmen.

Bros 2

Niklas Söder, Kenneth Höglind och Magnus Eneqvist kommer att spela irländsk folkmusik så det står härliga till vid Ateas vätskestation.

Bro´s Irish består av bröderna Magnus Eneqvist och Niklas Söder samt Kenneth Höglind på fiol.

 – Vi körde igång för åtta år sedan mest på skoj och sedan utvecklades det ganska snart och blev mer och mer populärt. Efter fem år tyckte vi att vi ville ha en fiol i bandet och Kenneth kom med, berättar Magnus.

 Bandet har cirka 150 spelningar i bagaget.

 – Det är allt från privata fester till olika uteställen, pubar och restauranger. Saliga Munken hade vi en riktigt bra spelning på för ett tag sedan. Vi brukar också spela på Midnattsloppet i Stockholm, det brukar vara en riktigt bra stämning.

 Nu är det alltså dags för premiär på Atea Norrköpings Stadslopp. Bro´s Irish kommer att ha sin spelplats vid Ateas vätskestation vid ungefär två kilometers löpning på femkilometersloppet. På tiokilometersloppet får deltagarna chansen att lyssna på irländsk musik två gånger, dels vid två kilometer men också vid sju kilometer eftersom loppet springs två gånger på samma varv.

 – Det ser vi fram emot. Det ska bli riktigt roligt, konstaterar Magnus Eneqvist.

Till Bro´s Irish hemsida:

Till Bro´s Irish Facebooksida:

Bros 4

 

Full fart i Lilla ICA-Strömmen-Loppet!

Det är mycket som händer i Lilla ICA Strömmen-Loppet.

Missa inte barnens- och ungdomarnas eget race. 1,2 kilometer i centrum med start och mål på samma ställe som de stora loppen. Alla som deltar i Lilla ICA Strömmen-Loppet får godis och dryck från ICA Nära Strömmen efter loppet. Självklart får alla medalj och två matchbiljetter var till allsvenska mötet mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg på Östgötaporten den 27 augusti. Alla unga löpare får också en snygg vattenflaska från Finspångs Brunnsborrning och en buff från Atea.

Gh

De tre första i varje klass får kliva upp på prispallen på scenen och får entrébiljetter från Kolmårdens Djurpark och en blomma från Edqvists i Finspång. Det kommer också att dyka upp en och annan överraskning som man bara kommer att märka och ha chans att få om man är med i loppet.

Mer information Lilla ICA Strömmen-Loppet:

Till anmälan Lilla ICA Strömmen-Loppet:

 

Alla får läcker vattenflaska från Finspångs Brunnsborrning

Finspångs Brunnsborrning bjuder alla deltagare i Atea Norrköpings Stadslopp på en snygg vattenflaska och "jordens bästa sportdryck" efter målgång.

FBB

David Johansson och Martin Johansson vill slå ett slag för "jordens bästa sportdryck".

– Vi vill slå ett slag för vårt unika och friska grundvatten som vi har i Sverige. Vatten är vårt viktigaste livsmedel, säger Finspångs Brunnsborrnings vd David Johansson.

Den snygga och funktionella vattenflaskan med budskapet "jordens bästa sportdryck" kommer att innehålla vatten från en brunn som Finspångs Brunnsborrning själv har borrat.

Finspångs Brunnsborrning kommer att vara på plats i tävlingscentrum och dela ut vattenflaskorna till deltagarna efter målgång.

De senaste åren har vi upplevt allt längre perioder med mindre nederbörd vilket påverkat och lett till att flera kommuner och samfälligheter som tillämpar ytligare grundvatten i sina vattentäkter behövt begränsa sina uttag och infört bevattningsförbud sommartid.

– En borrad brunn nyttjar grundvatten på större djup och är således stabilare och mindre känslig vilket vi fått se en ökad efterfrågan på, säger David Johansson.

FBB Finspångs Brunnsborrning AB är ett familjeföretag som startades 1979 av Jonny Pettersson Verksamheten och innehållet i uppdragen har vuxit kontinuerligt och 2014 startades det helägda systerföretaget FBB Geoenergi AB. De bägge bolagen representerar sedan 2015 varsitt affärsområde, FBB Borrrning respektive FBB Geoenergi.

Affärsområdet FBB Borrning erbjuder energi-, vatten-­ och entreprenadborrning för kommersiella och offentliga kunder, samt bergvärme och vattenbrunnar till privatkunder.

Affärsområdet FBB Geoenergi erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom geoenergi till uppdragsgivare inom kommersiell och offentlig sektor.

FBB:s bas finns i Finspång. David Johansson representerar andra generationen i familjeföretaget och är VD för koncernens bolag. Brodern Martin Johansson är ekonomichef.

Företaget har 25 heltidsanställda medarbetare.

Laganmälan

Passa på och anmäl dig och dina kompisar i ett lag till Atea Norrköpings Stadslopp.

Lopp 78


Samla ihop ett gäng på fem personer och anmäl er i ett lag till Atea Norrköpings Stadslopp. Det blir också billigare att anmäla ett lag (man anmäler fem personer, men betalar bara för fyra). Detta gäller både fem och tio kilometer, men det går inte att kombinera mellan distanserna.

Klasserna i laganmälan är herr, dam och mixed (minst en dam eller herre i laget). Alla som deltar i lagtävlingen är också med i den individuella resultatlistan. Det finns också fina priser som bara lottas ut bland lagen. Eller vad sägs om fem par Salming löparskor av modellen Enroute 2 till ett totalt värde av 8 500 kronor.

Till anmälan:

Ta chansen och vinn en elcykel från Norrköpings Cykel & Motorcentrum

Vem vinner den läckra elcykeln från Norrköpings Cykel & Motorcentrum?

Cykel 78

Fredrik Landers ser till att en lycklig vinnare i Atea Norrköpings Stadslopp kan ta sig hem på en elcykel värd 12 490 kronor.

Oavsett om du går, joggar eller springer 5 eller 10 kilometer i Atea Norrköpings Stadslopp så har du chansen att vinna en TWS Priority värd 12 490 kronor.

 – Det är riktigt bra kvalité på den här elcykeln, säger Fredrik Landers, ägare till Norrköpings Cykel & Motorcentrum.

Hans pappa, Bo Andersson, startade företaget för 40 år sedan så Fredrik vet vad han talar om. Sedan 2 oktober 2017 huserar Norrköpings Cykel & Motorcentrum i nya fräscha lokaler på Koppargatan 6.

– Det har blivit ett lyft på alla sätt och vis. Det är ett bättre läge med luftigare lokaler, berättar Fredrik som tillammans med sina medarbetare servar och säljer mopeder, mountainbikes, racercyklar, elcyklar och gräsklippare.

– Vi har att göra. Precis som det ska vara, försäkrar Fredrik Landers och skrattar.

IFK Norrköping mot IFK Göteborg på Östgötaporten

Nu är det helt klart vilken allsvensk match alla lyckliga deltagare i Atea Norrköpings Stadslopp får se helt gratis.

IFK 65

Alla som deltar i Atea Norrköpings Stadslopp får två matchbiljetter var till det allsvenska mötet mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg måndagen 27 augusti på Östgötaporten (matchstart 19.00).

Detta gäller 5 kilometer, 10 kilometer och Lilla ICA Strömmen-Loppet. Även alla våra duktiga funktionärer får två matchbiljetter var till samma match.

Det du behöver göra för att få dina matchbiljetter är att spara din nummerlapp och bege dig till IFK Norrköpings kansli vid Östgötaporten. Där visar du upp nummerlappen och får dina matchbiljetter. Så tänk på att spara din nummerlapp efter loppet.

När det gäller funktionärer så kommer det att finnas en lista mer era namn på IFK Norrköpings kansli.

Mer lättlöpt bansträckning när stadsloppet byter dag

Idag öppnades anmälan till Atea Norrköpings Stadslopp byter tävlingsdag från lördag till onsdag. Det blir också en mer lättlöpt bansträckning.

Stads 17

Den 15 augusti arrangeras Atea Norrköpings Stadslopp för sjunde gången. Motionsfesten genomgår en del förändringar.

– Att vi i år har ändrat från lördag till en onsdag eftermiddag/kväll beror på flera olika saker. Med erfarenhet från andra motionslopp, till exempel Finspångs Stadslopp, har vi märkt att det är lättare att få med sig företag och deras anställda på en vardagkväll. Den 15 augusti finns det faktiskt inte något mer lopp i hela Sverige, så vi slipper också konkurrens från andra arrangörer när det gäller att arrangera på en lördag, säger Mikael Grip, tävlingsledare från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping.

Målsättningen är att öka det totala deltagarantalet.

– Så är det i och för sig alltid. Men det känns extra spännande 2018 och det nya upplägget. Vår målsättning är att nå mellan 1 500 och 2 000 deltagare. Som vanligt står ett barnlopp ett femkilometerslopp och ett tiokilometerslopp på programmet. Vi avslutar med tio kilometer och den starten och upplevelsen kommer att bli häftig med start 19.30 eller 20.00. Klockslaget är inte riktigt bestämt ännu.

En annan förändring är att det blir en delvis ny bansträckning.

– Att springa på Drottninggatan har sina fördelar rent publikmässigt, men för deltagarna är det inte optimalt med gatsten och spårvagnsspår. Det har kommit en del synpunkter på underlaget från våra deltagare och det är för dem vi gör loppet, så självklart lyssnar vi på dem. Därför kommer start och mål att vara på Olai Kyrkogata vid Hötorget. Eftersom Olai Kyrkogata går parallellt med Drottninggatan så kan vi haka på den vanliga bansträckningen vid Strömsholmen. Det blir också en förändring efter Bergsbron där vi nu istället tar vänster efter Bergsbron in på Kvarngatan och sedan in på Källvindsgatan och ansluter på cykelbanan vid Södra Promenaden. Den tredje och sista förändringen sker på slutet, där vi springer förbi Söder Tull och biblioteket och ansluter till Olai Kyrkogata, berättar Grip och fortsätter:

– Detta gör bansträckningen mer lättlöpt och ger också ett fantastiskt upplopp, som är betydligt längre än förut vilket kommer att ge fler heta spurtstrider.

Norrköpings kommun sponsrar sina anställda med startplats till Atea Norrköpings Stadslopp eller Vårruset.

– Kul att kommunen även i år är medaljsponsor och präglar ena sidan av medaljen med ett eget budskap. Det är oerhört viktigt att ha med kommunen i ett stadslopp, säger Mikael Grip.

Som vanligt kommer Atea Norrköpings Stadslopp att ha mycket musikakter utmed banan och locka både motionärer och den svenska eliten.

Bland annat har folkkära Mustafa Mohamed, som aviserat att den här säsongen är hans sista som elitlöpare, lovat att komma tillbaka och försöka vinna igen.

Nu kan du se din målgång!

Nu kan du se din och alla andras målgång i Atea Norrköpings Stadslopp.

Film 45

I resultatlistan trycker du på namnet så kommer det en liten film på målgången högst upp på sidan.

Har du vunnit ett pris?

Så här gör du om du vunnit ett pris från det stora prisbordet i Atea Norrköpings Stadslopp.

Pris 57

En del fick sina priser direkt på prisutdelningen i lördags. Det finns en hel del priser kvar så ta chansen och se om just du har vunnit något från prisbordet.

Efter priserna står namnet på de som priser kvar att hämta.

Har du vunnit så ring kanslinumret 011-133285 eller maila birgitta@tjalve.nu för uthämtning av ditt pris. Tjalvegården är öppen tisdag, onsdag och torsdag mellan 9-17.

 

« Äldre inläggNyare inlägg »