117

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyhetsarkiv

« Äldre inlägg

Mer lättlöpt bansträckning när stadsloppet byter dag

Idag öppnades anmälan till Atea Norrköpings Stadslopp byter tävlingsdag från lördag till onsdag. Det blir också en mer lättlöpt bansträckning.

Stads 17

Den 15 augusti arrangeras Atea Norrköpings Stadslopp för sjunde gången. Motionsfesten genomgår en del förändringar.

– Att vi i år har ändrat från lördag till en onsdag eftermiddag/kväll beror på flera olika saker. Med erfarenhet från andra motionslopp, till exempel Finspångs Stadslopp, har vi märkt att det är lättare att få med sig företag och deras anställda på en vardagkväll. Den 15 augusti finns det faktiskt inte något mer lopp i hela Sverige, så vi slipper också konkurrens från andra arrangörer när det gäller att arrangera på en lördag, säger Mikael Grip, tävlingsledare från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping.

Målsättningen är att öka det totala deltagarantalet.

– Så är det i och för sig alltid. Men det känns extra spännande 2018 och det nya upplägget. Vår målsättning är att nå mellan 1 500 och 2 000 deltagare. Som vanligt står ett barnlopp ett femkilometerslopp och ett tiokilometerslopp på programmet. Vi avslutar med tio kilometer och den starten och upplevelsen kommer att bli häftig med start 19.30 eller 20.00. Klockslaget är inte riktigt bestämt ännu.

En annan förändring är att det blir en delvis ny bansträckning.

– Att springa på Drottninggatan har sina fördelar rent publikmässigt, men för deltagarna är det inte optimalt med gatsten och spårvagnsspår. Det har kommit en del synpunkter på underlaget från våra deltagare och det är för dem vi gör loppet, så självklart lyssnar vi på dem. Därför kommer start och mål att vara på Olai Kyrkogata vid Hötorget. Eftersom Olai Kyrkogata går parallellt med Drottninggatan så kan vi haka på den vanliga bansträckningen vid Strömsholmen. Det blir också en förändring efter Bergsbron där vi nu istället tar vänster efter Bergsbron in på Kvarngatan och sedan in på Källvindsgatan och ansluter på cykelbanan vid Södra Promenaden. Den tredje och sista förändringen sker på slutet, där vi springer förbi Söder Tull och biblioteket och ansluter till Olai Kyrkogata, berättar Grip och fortsätter:

– Detta gör bansträckningen mer lättlöpt och ger också ett fantastiskt upplopp, som är betydligt längre än förut vilket kommer att ge fler heta spurtstrider.

Norrköpings kommun sponsrar sina anställda med startplats till Atea Norrköpings Stadslopp eller Vårruset.

– Kul att kommunen även i år är medaljsponsor och präglar ena sidan av medaljen med ett eget budskap. Det är oerhört viktigt att ha med kommunen i ett stadslopp, säger Mikael Grip.

Som vanligt kommer Atea Norrköpings Stadslopp att ha mycket musikakter utmed banan och locka både motionärer och den svenska eliten.

Bland annat har folkkära Mustafa Mohamed, som aviserat att den här säsongen är hans sista som elitlöpare, lovat att komma tillbaka och försöka vinna igen.

Nu kan du se din målgång!

Nu kan du se din och alla andras målgång i Atea Norrköpings Stadslopp.

Film 45

I resultatlistan trycker du på namnet så kommer det en liten film på målgången högst upp på sidan.

Har du vunnit ett pris?

Så här gör du om du vunnit ett pris från det stora prisbordet i Atea Norrköpings Stadslopp.

Pris 57

En del fick sina priser direkt på prisutdelningen i lördags. Det finns en hel del priser kvar så ta chansen och se om just du har vunnit något från prisbordet.

Efter priserna står namnet på de som priser kvar att hämta.

Har du vunnit så ring kanslinumret 011-133285 eller maila birgitta@tjalve.nu för uthämtning av ditt pris. Tjalvegården är öppen tisdag, onsdag och torsdag mellan 9-17.

 

Bildspel Atea Norrköpings Stadslopp 2017

Se Josefine Loftenius och Peter Holgerssons fantastiska bilder från Atea Norrköpings Stadslopp 2017.

Stads 78

Tryck på den här länken för att komma till bildspelet:

Så gick det för dameliten i Atea Norrköpings Stadslopp

Så gick det för herreliten i Atea Norrköpings Stadslopp

Resultaten 2017

Här hittar du alla resultat i Atea Norrköpings Stadslopp 2017.

Stads 12

Tryck på den här länken för att se resultaten:


Så här hämtar du din nummerlapp

Nu är det dags att fördela nummerlapparna.

Stad 45

Torsdag 17 augusti och fredag 18 augusti kan du hämta din nummerlapp på Stadium i city. Tiderna som gäller är mellan klockan 12-18. Där går det också bra att efteranmäla sig.

Du kan också hämta din nummerlapp på lördagen 19 augusti från och med 09.00. Nummerlappsutdelningen är mellan Spiralenhusen, där kan du också efteranmäla dig.

Se Atea Norrköpings Stadslopp via Livearena

Det finns många olika sätt att följa Atea Norrköpings Stadslopp. Atea kommer via sin samarbetspartner Livearena att direktsända från banan både på fem och tio kilometer.

Live 4

Atea kommer med hjälp av samarbetspartnern Livearena sända ut livestreamat material under delar av dagen från Ateas kontor (Vattengränden 2) som även kommer vara en drickastation. Livearena är bland annat ett live streaming verktyg som via den nya tekniken med molntjänster kan sända ut filmat material live. Atea kommer ha två skärmar på stora scenen vid start-och mål på Drottninggatan  där vi kommer kunna följa händelserna vid Ateas drickastation kanske  får vi även med livebandet som spelar vid denna plats också.

Vad är Livearena? 

LiveArena Broadcast gör det möjligt för dig att enkelt och kostnadseffektivt starta egen TV-kanal. Tjänsten är nyckelfärdig och fungerar som ett abonnemang där produktionsutrustningen och den tekniska plattformen betalas månadsvis.

Varför ska man då starta en egen TV-kanal? Jo, sättet på hur du lyckas beröra dina målgrupper och din personal i kommunikation är i dag avgörande. Det kräver något extra! En egen TV-kanal med live streaming och on demand-TV är lösningen.

Vill du följa sändningen från till exempel din dator så går det bra via den här länken:

Dela ditt Atea Norrköpings Stadslopp Live

Låt familj och vänner följa och stötta dig under ditt Atea Norrköpings Stadslopp.

Live

I år har alla möjligheten att använda RaceONE, appen som ger dig möjlighet till LIVE-tracking och LIVE-video under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa dig under hela loppet. 

Publik och funktionärer, hjälp gärna till att förhöja upplevelsen av loppet genom att LIVE-filma löparna. Detta gör du enkelt direkt i RaceONE appen!
 
 
Så här gör du: 
1. Ladda ner - RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på raceone.se
2. Anmäl dig  - Starta appen, gå in på rätt lopp och anmäl dig
 
3. Dela - Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live
 
4. Starta - Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du åker, starten går automatiskt när du passerar startlinjen


« Äldre inlägg