35

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyhetsarkiv

« Äldre inlägg

Årets buff är här!

Årets snygga buffar är här. I varje nummerlappskuvert kommer det att ligga en buff.

buff3Tomas Altéus och Lina Nielsen, från Atea, med de snygga buffarna som alla får som anmäler sig till Atea Norrköpings Stadslopp.

Runt huvudet, runt halsen eller varför inte runt armen? Buffen, eller bandanan som den också kallas, har många användningsområden. Som deltagare i Atea Norrköpings Stadslopp får du den snygga buffen i ditt nummerlappskuvert.


buff67

Satsa på nya Airportspurten

I samarbete med Norrköpings Airport och Turkietresor presenterar Atea Norrköpings Stadslopp Airportspurten - res hemifrån inte bortifrån.

spurt

Många satsar lite extra de sista 100 meterna in mot mål i vanliga fall. Nu har alla som spurtar på både 5 och 10 kilometer chansen att vinna 3 000 kronor i presentkort från Turkietresor. Airportspurten kommer att ha en separat resultatlista, där de tre snabbaste männen och kvinnorna prisas på scenen. Snabbaste dam och herre vinner 3 000 kronor i presentkort från Turkietresor. Vad tvåan och trean vinner återkommer vi till.

flyg3

turk5

Frida coachar Janos och Yousif

Janos Kobza och Yousif Khader,  jobbarkompisar på Däckteam Ljura Gummi, känner att konditionen inte är på topp. Därför tar de hjälp av löpcoachen Frida Södermark för att kunna genomföra Atea Norrköpings Stadslopp den 21 augusti.

Träning 3

Janos Kobza och Yousif Khader coachas av Frida Södermark med sikte på Atea Norrköpings Stadslopps fem kilometer.

– Mitt första mål blir att klara av fem kilometer i stadsloppet. Tio kilometer får jag ta nästa år, säger Janos när han och Yousif träffar Frida för första gången.

Konditionen för Janos och Yousif är inte vad den borde vara. Det är inget som de två hymlar om.

– För min egen del har jag noll "kondis" just nu. Så vill jag inte ha det. Jag vill orka gå i trappor utan att bli helt slut. Det ska bli kul och inspirerande att bli coachad och få hjälp, konstaterar Janos.

Yousif spelade fotboll som ung, men slutade efter en korsbandsskada för tio år sedan.

– Det ska bli intressant att få hjälp med träningen. Jag vill verkligen komma igång och sedan fortsätta hålla i träningen efter stadsloppet, säger Yousif.

Motivationen och ambitionen finns där, men det vanligaste felet man gör som ny löpare är att ta i för mycket. Då blir inte löpningen rolig och det är lätt att tröttna och ge upp.

– Det gäller att ni försöker hålla igen och följa det program jag gjort. Gör ni det, kommer ni att klara av att jogga fem kilometer den 21 augusti. Att våga följa planen är det viktigaste för att inte bli skadad, klargör Frida.

FRida 6

Frida visar en enkel styrkeövning.

Med sju veckor kvar till Atea Norrköpings Stadslopp är det hög tid att dra igång träningen.

– Upplägget Janos och Yousif får handlar om tre pass i veckan, fördelat på ett styrkepass, ett distanspass och ett intervallpass, säger Frida och visar några enkla styrkeövningar som alla kan göra.

För att orka springa fem kilometer den 21 augusti vill Frida att hennes adepter ska mäta upp just den sträckan och försöka komma lite längre varje vecka.

– Jogga så långt ni orkar varje vecka och när ni inte orkar längre, gå resten. Ni kommer märka att ni kommer att komma längre och längre för varje vecka som går. Förutsatt att ni sköter träningen.

Intervallträningen handlar till en början om powerwalk för att inte skada sig. Det finns också cykelintervaller någon vecka innan det är dags för "riktiga" löpintervaller de sista veckorna inför loppet.

Träning 11

Luta dig framåt med rak kropp och börja springa innan du ramlar framåt ger en bra start på löpningen.

– Med nummerlapp på bröstet och publikens jubel kommer ni att klara fem kilometer galant, säger Frida och Janos och Yousif verkar övertygade.

Nu ska bara jobbet göras.

Efter att Janos och Yousif har sprungit i mål på fem kilometer, kommer de att ställa ut två däck på tio kilometer (ett till en dam och ett till en herre), som den som vill får bära med sig till målet och vinna en ny uppsättning vinterdäck till sin bil plus förvaring.

Men det är en helt annan historia.

 

 

Lundbergs satsar på barnen i Atea Norrköpings Stadslopp

Från och med i år heter barnloppet i samband med Atea Norrköpings Stadslopp Lilla Lundbergsloppet. Fastighets AB L E Lundberg och Tjalve IF har tecknat ett samarbetsavtal om tre år där Lundbergs blir både huvudsponsor till Norrköpings Stadslopp samt titelsponsor till barnloppet.

lisa 7

Lisa Lundh, marknads-och kommunikaionschef Fastighet AB LE Lundbergs ser fram mot Lilla Lundbergsloppet.

Alla barn födda 2007 och senare springer Lilla Lundbergsloppet helt gratis.

Löparfesten Norrköpings Stadslopp går av stapeln den 21 augusti med distanserna 5 km och 10 km samt barnloppet som nu får namnet Lilla Lundbergsloppet. Banan för barnloppet ändras till en busig sträckning genom Linden Köpcentrum och loppet kommer få en festlig och fartfylld inramning. En nyhet för i år är att alla barn, födda 2007 och senare, deltar utan kostnad.

– Social hållbarhet är en viktig fråga för oss och det här är en del i det arbetet, säger Lisa Lundh, marknads-och kommunikationschef Fastighets AB L E Lundberg. Att kunna erbjuda alla barn att delta gratis öppnar dörren till en rolig upplevelse som inspirerar till rörelseglädje och där alla får vara vinnare, fortsätter Lisa Lundh.

– Tjalve IF och Atea Norrköpings Stadslopp är jätteglada över det nya samarbetet med Lundbergs. Det gör att insteget för barn att delta blir mindre och att verkligen alla kan vara med om de vill, säger Mikael Grip, tävlingsledare.

LOgga

Atea Norrköpings Stadslopp går genom centrala Norrköping och är ett uppskattat evenemang som brukar locka mycket folk, både deltagare och publik. Ytterligare en nyhet är att det i år blir gratis parkering på Spiralen-parkeringen för de som inte går eller cyklar till loppet.

– Vi tycker det är oerhört viktigt att Norrköping har en levande och attraktiv stadskärna där människor trivs och känner sig trygga, och där är positiva och roliga upplevelser så klart en viktig pusselbit. Vi hoppas kunna bidra till att Atea Norrköpings Stadslopp blir ett så bra arrangemang som möjligt - tillsammans med övriga samarbetspartners kommer vi göra evenemangettill en riktig fest, avrundar Lisa Lundh.

Direkt till anmälan för Lilla Lundbergsloppet:

Tack för hjälpen Torsten

Det är med stor sorg vi nås av nyheten att Torsten Sahlin har avlidit.

Torsten 1

Torsten Sahlin redo att visa vägen i Atea Norrköpings Stadslopp.


Speedwayklubben Vargarnas förgrundsgestalt Torsten Sahlin har avlidit. Torsten var sedan flera år tillbaka ett stående inslag i Atea Norrköpings Stadslopp. Med sin motorcykel och sin vargdräkt agerade han föråkare för de snabbaste löparna både på 5 och 10 kilometer.

– En inte alltid enkel uppgift. Det hördes när Torsten for fram på gator och torg och tutade och ibland också skrek för att få flanörer att flytta på sig. Torsten var en person som inte såg några hinder och alltid hade en härlig inställning att hjälpa till om han kunde, säger tävlingsledaren Mikael Grip, från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping.

Anmälan är öppen

Anmälan till 2019 års Atea Norrköpings Stadslopp är nu öppen.

bild453


Onsdagen 21 augusti är det dags för åttonde upplagan av Atea Norrköpings Stadslopp. Som vanligt finns det 5 kilometer och 10 kilometer att välja på. Barnens eget Lilla ICA Strömmen-loppets 1,2 kilometer finns förstås också kvar. Se mycket mer information under inbjudan.

logga32

 

Fram till 28 februari kan ni anmäla er till ett rabatterat superpris. Det går som vanligt att anmäla sig i lag och få ännu billigare anmälningsavgift (de som anmäler sig i lag är också med i den individuella resultatlistan) Direkt till anmälan:

Har du ett pris att hämta?

Har du ett pris att hämta gör så här.

pris78


Alla fina priser hämtades inte ut vid prisutdelningen på scenen. Kolla under fliken prisbordet om ni har vunnit något. Ta i sådana fall kontakt med mikael.grip@nt.se eller på 0703733117. Priser som inte hämtats ut innan den 30 september tillfaller arrangören.


Till prisbordet:


Se det grymma bildspelet

Se Josefine Loftenius och Peter Holgerssons grymma bilder från Atea Norrköpings Stadslopp 2018.


bild 67


Bildspel Atea Norrköpings Stadslopp 2018:Så gick det i toppstriden på herrsidan

Så gick det i toppstriden på 5 och 10 kilometer i Atea Norrköpings Stadslopp.

topp 6

Läs vad löparsajten Springlfa.se skrev:

Så gick det i toppstriden på damsidan

Så gick det i toppstriden på 5 och 10 kilometer i Atea Norrköpings Stadslopp.

topp 3

Läs vad löparsajten Springlfa.se skrev.

« Äldre inlägg