0

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyheter

Torsten Sahlins minnespris tillfaller två lovande ungdomar

2019-08-03

Torsten Sahlin ställde alltid upp och körde som föråkare iförd vargdräkt på sin motorcykel. Nu instiftar arrangören Tjalve IF Norrköping, ett pris som tilldelas två lovande ungdomar i Atea Norrköpings Stadslopp.

torsten

Torsten Sahlin med sin kära vargdräkt och motorcykel i full färd med att visa vägen för de snabbaste i Atea Norrköpings Stadslopp. Nu instiftas ett pris till hans minne för att stötta lovande ungdomar. Foto: Josefine Loftenius

– När Torsten gick bort kände vi att vi ville hedra honom på något sätt. Jag tror att han hade gillat det här. Det är extra kul att hans son Björn och döttrarna Mia och Therese tycker att det här är en bra grej, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Det är säkert många deltagare som genom årens lopp lagt märke till motorcykelföraren iförd vargdräkt.

– Uppgiften är inte alltid enkel. Det gäller att uppmärksamma flanörer att eliten är på väg. Något Torsten var bra på, berättar Mikael.

Mest känd är Torsten Sahlin för sitt engagemang i speedwayklubben Vargarna.

 – Det går inte att med ord uttrycka det som Torsten har betytt för klubben. Både med sitt engagemang och sin personlighet. Det är helt enkelt fruktansvärt tomt utan honom, säger Anders Carlberg, ordförande i Vargarna.

Vargarna har valt att tillägna hela säsongen 2019 till Torstens minne.

– Torsten är en av de största ledarna som klubben har haft. Vi står helt bakom att ni instiftar ett pris till hans ära och minne, säger Anders Carlberg.

Torsten Sahlins son Björn och döttrarna Mia och Therese fortsätter att driva företaget Sahlin Fastigheter AB vidare.

– Ja, vi driver företaget vidare i pappas anda. Vi delar på de sysslor som finns, så det går bra. Roligt med ett pris som kan stötta lovande ungdomar i deras satsning, berättar Björn.

2019 tilldelas Torsten Sahlins minnespris till de snabbaste ungdomarna (en tjej och en kille) i tiokilometersloppet som är födda senast år 2000. I praktiken blir det så att du måste vara född mellan åren 2000-2019 för att vara aktuell för priset.

Nyhetsarkiv