90

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyheter

Mer lättlöpt bansträckning när stadsloppet byter dag

2018-03-02

Idag öppnades anmälan till Atea Norrköpings Stadslopp byter tävlingsdag från lördag till onsdag. Det blir också en mer lättlöpt bansträckning.

Stads 17

Den 15 augusti arrangeras Atea Norrköpings Stadslopp för sjunde gången. Motionsfesten genomgår en del förändringar.

– Att vi i år har ändrat från lördag till en onsdag eftermiddag/kväll beror på flera olika saker. Med erfarenhet från andra motionslopp, till exempel Finspångs Stadslopp, har vi märkt att det är lättare att få med sig företag och deras anställda på en vardagkväll. Den 15 augusti finns det faktiskt inte något mer lopp i hela Sverige, så vi slipper också konkurrens från andra arrangörer när det gäller att arrangera på en lördag, säger Mikael Grip, tävlingsledare från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping.

Målsättningen är att öka det totala deltagarantalet.

– Så är det i och för sig alltid. Men det känns extra spännande 2018 och det nya upplägget. Vår målsättning är att nå mellan 1 500 och 2 000 deltagare. Som vanligt står ett barnlopp ett femkilometerslopp och ett tiokilometerslopp på programmet. Vi avslutar med tio kilometer och den starten och upplevelsen kommer att bli häftig med start 19.30 eller 20.00. Klockslaget är inte riktigt bestämt ännu.

En annan förändring är att det blir en delvis ny bansträckning.

– Att springa på Drottninggatan har sina fördelar rent publikmässigt, men för deltagarna är det inte optimalt med gatsten och spårvagnsspår. Det har kommit en del synpunkter på underlaget från våra deltagare och det är för dem vi gör loppet, så självklart lyssnar vi på dem. Därför kommer start och mål att vara på Olai Kyrkogata vid Hötorget. Eftersom Olai Kyrkogata går parallellt med Drottninggatan så kan vi haka på den vanliga bansträckningen vid Strömsholmen. Det blir också en förändring efter Bergsbron där vi nu istället tar vänster efter Bergsbron in på Kvarngatan och sedan in på Källvindsgatan och ansluter på cykelbanan vid Södra Promenaden. Den tredje och sista förändringen sker på slutet, där vi springer förbi Söder Tull och biblioteket och ansluter till Olai Kyrkogata, berättar Grip och fortsätter:

– Detta gör bansträckningen mer lättlöpt och ger också ett fantastiskt upplopp, som är betydligt längre än förut vilket kommer att ge fler heta spurtstrider.

Norrköpings kommun sponsrar sina anställda med startplats till Atea Norrköpings Stadslopp eller Vårruset.

– Kul att kommunen även i år är medaljsponsor och präglar ena sidan av medaljen med ett eget budskap. Det är oerhört viktigt att ha med kommunen i ett stadslopp, säger Mikael Grip.

Som vanligt kommer Atea Norrköpings Stadslopp att ha mycket musikakter utmed banan och locka både motionärer och den svenska eliten.

Bland annat har folkkära Mustafa Mohamed, som aviserat att den här säsongen är hans sista som elitlöpare, lovat att komma tillbaka och försöka vinna igen.

Nyhetsarkiv